EUROPASS NEDİR?

Mesleki Yeterlik Kurumu, Türkiye’de Europass faaliyetleri takip ve koordine etmek üzere “Ulusal Europass Merkezi” olarak görevlendirilmiş olup aşağıya europass ile ilgili genel bilgiler çıkarılmıştır.

Okuyan öğrenci ve mezunlarımız http://europass.gov.tr/ adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.

Europass Nedir?
Europass dokümanları, Avrupa Birliği düzeyinde bir eğitim programına girmek isteyen veya iş arayan Avrupa vatandaşlarının gönüllü kullanımına açık ve sahip oldukları niteliklerini ve yeterliliklerini daha iyi göstermelerinde yardımcı olmak amaçlı yetkinlik ve yeterliliklerde şeffaflığı sağlayan bir dokümanlar klasörüdür.

Europass Özgeçmiş (CV). Europass’ı kullanmak isteyen herkes Europass Özgeçmişi doldurarak başlayabilir. Europass Özgeçmiş (CV) becerilerinizi ve yeterliliklerinizi görülür hale getirmenizi sağlar.

Europass Beceri Pasaportu
Europass Beceri Pasaportu Beceri ve yeterliliklerinize dair kapsamlı bir resim oluşturacak elektronik portföy.

Europass Dil Pasaportu.
Europass Dil Pasaportu Avrupa’da öğrenim ve çalışma için çok önemli olan dil becerilerinizin tanımlanmasına imkan verir.

Europass Hareketlilik.
Europass Hareketlilik bir kişinin öğrenim veya eğitim amacıyla başka bir Avrupa ülkesinde geçirdiği bir organize dönemin (Europass Hareketlilik Deneyimi) kaydıdır.

Europass Sertifika Eki.
Europass Sertifika Eki mesleki öğretim ve eğitim sertifikasına sahip kişilere verilir; özellikle veren ülke dışındaki işverenler veya kurumlar tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlayarak resmi sertifikada zaten yer almakta olanlara bilgi ilavesi yapar.

10/04/2014